Connect with us

Aktualite

AKKUYU NGS’DE VİNÇ YANGINI

Yaşanan iş kazaları, işçi ölümleri, ödenmeyen maaşları ve benzer birçok sorun ile gündeme gelen Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat sahasında bu kez de vinç kulesinde yangın çıktı. Paniğe yol açan yangın, ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

Published

on

Edinilen bilgiye göre, Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali olan Akkuyu NGS inşaat sahasında, gece yarısı henüz bilinmeyen bir nedenle vincin kulesinde yangın çıktı. Klima kaynaklı olduğu öne sürülen yangın, inşaat sahasında kısa sürekli paniğe yol açtı. Geceyi aydınlatan yangın, ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

Yangının kesin çıkış nedeniyle ilgili incelemelerin sürdüğü, olayda yaralanan olmadığı bildirildi.

Okumaya Devam Et
Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Aktualite

MERSİN’DE YÜRÜYÜŞ VE GÖSTERİLERE GEÇİCİ YASAK

Mersin’de 20 Mayıs gece yarısına kadar yürüyüş, basın açıklaması, stant ve çadır kurma, afiş asma gibi etkinliklerin yasaklandığı bildirildi.

Published

on

Mersin Valiliğinden yapılan duyuruda, “İlimiz sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyeti kamu esenliğinin sağlanması amacıyla park, bahçe, genel yollar, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti teşkilat binaları önleri, umuma açık ve kapalı alanlarda umuma açık veya kapalı yer toplantıları yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, stant, çadır kurma, bildiri dağıtma, afiş asma, yazılama ve bu gibi tüm faaliyetlerin, eylem ve etkinliklerin yapılmasının ve bu amaçla şehir merkezine gelebilecek olan şahısların ve araçların il merkezine girişlerinin, 5442 sayılı İl idaresi Kanunu ile 2911 sayılı Toplantı Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümleri doğrultusunda 16 Mayıs saat 17.00’den başlayarak 20 Mayıs Cuma günü saat 23.59’a kadar 4 gün süreyle yasaklanmıştır” denildi.

Okumaya Devam Et

Aktualite

SİLİFKE’DE KALDIRILMASI TEPKİLERE NEDEN OLAN ANITIN YERİNE TÜRK BAYRAĞI KONULDU

Mersin’in Silifke ilçesinde bayrak kanununa aykırı olduğu gerekçesi ile söktürülen Ay Yıldız anıtının yerine Türk bayrağı konuldu.

Published

on

Mersin’in Silifke ilçesi Atatürk Köprüsü girişine Milliyetçi Hareket Partisi Belediyesi’nce 4 yıl önce yaptırılan ve Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Mustafa Turgut tarafından bayrak kanununa aykırı olduğu gerekçesi ile söktürülen anıtın yerine Türk bayrağı konuldu.

Sökülen anıtın yerine 15 metre uzunluğundaki Türk bayrağı göndere çekildi.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, CHP Silifke İlçe Başkanı Zarif Korkmaz, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşların katılımı ile bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okunarak Türk bayrağı göndere çekildi.


Sosyal medyada bazı gazete ve haber sitelerine konunun yanlış aktarıldığını belirten Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, “Görev yaptığımız dönemde Göksu Irmağı üzerine Atatürk Köprüsü’nü yaptık ve nesiller boyunca Silifke’mize hizmet edecek. Tabi ki bu Atatürk Köprümüz üzerine yakışan da şanlı al bayrağımızın dalgalanmasıydı. Anayasada belirtildiği şekilde bayrağımız dalgalanacak ve ilelebet de dalgalanmaya devam edecek. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gidenleriz. Bizim önderimiz odur. Bizim Atatürk, bayrak ve vatan sevgimiz sorgulanamaz, o hiç kimsenin haddi değildir. Tam da 19 Mayıs arifesinde bu töreni gerçekleştirdik. Bu vesile ile emeği geçen arkadaşların hepsine teşekkür ediyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız da kutlu olsun” dedi.

Okumaya Devam Et

Aktualite

MERSİN’DE YABANCIYA KONUT SATIŞI DÜŞÜŞTE ! SEKTÖR TEMSİLCİLERİNDEN “İLGİNÇ” ÖNERİ

Yabancıların en çok konut aldığı illerden ilk 3’de yer alan Mersin’de, ülkeye döviz girmesi için oturum izni karşılığında belirlenen 200 bin doların 100 bin dolar seviyelerine çekilmesi önerildi.

Published

on

Türkiye genelinde konut satışları, yabancıların ikamet izni alabilmeleri için taşınmazlarda en alt seviyenin 75 bin dolardan 200 bin dolara yükselmesiyle gerilemeye devam ediyor.

Yabancıların en çok konut aldığı illerden ilk 3’te yer alan Mersin‘de de müteahhitler, ülkeye döviz girmesi için oturum izni karşılığında belirlenen rakamın aşağıya çekilmesini önerdi. Öte yandan, otellerde tatil fiyatlarının yükselmesiyle vatandaşlar, hem tatil hem de yatırım amaçlı yazlık daireler almaya yöneldi. Bu artıştan en çok yabancıların yoğun talep gösterdiği iller etkilendi.

Yabancılara konut satış payının ciddi oranda gerilemesi nedeniyle müteahhitler ülkeye döviz girmesi açısından 200 bin dolarlık ikamet iznine tabi kısımda revize yapılmasını önerdi.

200 bin dolarlık rakamın 100 bin dolarlar seviyesine çekilmesiyle özellikle tatil bölgeleri Mersin ve Antalya gibi illerde yabancının gitmesine engel olunacağı ve ülkeye yüklü miktarda döviz girmesinin önünün açılacağı ifade edildi. Özellikle Antalya ve Muğla gibi turizm noktalarında bir haftalık konaklamanın 80 ile 200 bin TL arasında olması vatandaşları da yeni yatırıma yönlendirdi. Gaziantep’ten Kayseri’ye, Ankara’dan Van’a kadar birçok şehirden vatandaşın, hem yaz tatillerini rahat geçirmek hem de yatırım amaçlı Mersin‘den yazlık daireler aldığı ifade edildi.

Yabancıya konut satışında ilk 3 il İstanbul, Antalya ve Mersin
Geçtiğimiz yıl gibi bu sene de talebin gerilemesine rağmen yabancılara konut satışları devam ediyor. Bu sene içerisinde satışların düşük olmasına rağmen İstanbul birinci, Antalya ikinci, Mersin üçüncü, Bursa dördüncü, Ankara ise beşinci sırada yer aldı. Özellikle Rusya’dan talebin yoğun olduğu ancak oturum izni için belirlenen ücretin yüksekliği nedeniyle alımların düşmeye devam etmesinin beklendiği kaydedildi.


Yoğun olarak Rusların tercih ettiği Mersin Erdemli’ de de inşaat firmaları ve gayrimenkul danışmanları Akdeniz’in 321 kilometrelik sahil şeridine sahip kentin her ülke vatandaşı için cazip olduğuna dikkat çekti.

“Yabancılara oturum izni 100 bin dolar seviyesine çekilirse döviz girişi daha fazla olacaktır”
20 yıldır bölgede birçok konut yapan firmalardan Alim İnşaat’ın sahibi Sefer Alim de, ağırlıklı olarak 2+1 ve 1+1 konutlar ürettiklerini ve turizm bölgesi olduğu için talebin olduğunu söyledi.

Mersin‘in özellikle Erdemli’ nin tam bir yaşam alanı olduğunu belirten Alim, “Özellikle geçtiğimiz yıl sonundan itibaren yabancılarda talep azaldı. Bunun nedeni ise oturum izni için gerekli olan taşınmazların 200 bin dolara çıkması oldu. Bizler de ülkemizin kazanmasını istiyoruz.

Dışarıdan ülkemize girecek olan döviz çok önemli. O yüzden yatırımların dövize dönüşmesi için bu rakamın 200 bin dolardan 100 bin dolar seviyelerine çekilmesi daha çok turistin ülkemize gelmesi demek. Bu sayede de ülkemize döviz girişi daha fazla artacaktır” dedi.
Son zamanlarda özellikle İç Anadolu ve Doğu’dan çok talep aldıklarını da aktaran Alim, bölgede birçok firmanın yeni inşaat alanlarına başladığını da sözlerine ekledi.

Tatil fiyatları yükseldi, yazlık daire satışları arttı
Gayrimenkul danışmanı Müjde Harun ise, “Geçtiğimiz yıllardan itibaren Ruslar bölgemize yoğun talep gösterdi. Halen talepler devam ediyor ama oturum iznine bağlı rakamın yükselmesi bu talebi biraz geri çekti. Tatil merkezlerinde en düşük konaklama fiyatlarının 80 ile 200 bin TL arasında değişmesi nedeniyle bölgemize yurt içinden yazlık satılık dairelere talebi arttırdı. Burada talepler 1+1 ve 2+1 daireler yönünde. Burada insanlar konut alarak hem yatırım yapmış oluyor, hem de kendilerine vakit ayıracak özel yazlıklarına kavuşuyor” diye konuştu.


Mersin genelinde sahile yakın noktalardaki yazlık dairelerden 1+1’lerin 1 milyon 500 bin ile 2 milyon arasında, 2+1 dairelerin ise 2 ile 3 milyon lira arasında satıldığı belirtildi.

Okumaya Devam Et

Trendler