Connect with us

Ekonomi

BAŞKAN GÜLTAK: “AKDENİZ’DE DEĞİŞİM VE KALKINMA HAMLESİ BAŞLATTIK”

Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, seçildiğinde vatandaşa verdiği sözü yerine getirmek için 15 ayda yoğun mücadele verdiklerini söyledi.

Published

on

Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, seçildiğinde vatandaşa verdiği sözü yerine getirmek için 15 ayda yoğun mücadele verdiklerini söyledi. Bu süreçte birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Gültak, belediyeyi çok fazla borçla devraldıklarını, bugün 216,5 milyon lira olan borcu, her ay 2,5-3 milyon lira ödeyerek eriteceklerini söyledi.

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, basın toplantısı düzenleyerek, göreve geldiği günden bu yana geçen 15 ayda gerçekleştirdiği hizmetler ve yatırımlarla hayata geçirmeyi planladığı yeni projelerini anlattı. Bir otelde düzenlenen toplantıya, AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe ile çok sayıda basın mensubu katıldı.


“Akdeniz’de değişim ve kalkınma hamlesi başlattık”

Gerçekleştirdikleri hizmetleri uzun bir sunumla anlatan Başkan Gültak, konuşmasının başında, göreve geldiğinde ‘gönül belediyeciliği’ ışığında Akdeniz’de farkındalık oluşturacak yönetim anlayışını hayata geçireceklerinin sözünü verdiğini; ilçeye kazandıracakları farklı hizmetler, yatırımlar ve projelerle gönül belediyeciliğinin farkını ispatlayacaklarını söylediğin anımsattı. Geçen 15 ayda bu sözü yerine getirmek için yoğun mücadele verdiklerini belirten Gültak, “Önce insan şiarıyla adil, eşit ve kaliteli hizmet vererek, Akdeniz’de değişim, dönüşüm, yenilenme ve kalkınma hamlesi başlattı. Akdeniz’in kaybedilen 20-25 yılını geri kazanmak için her alanda hizmet atağına giriştik” dedi.

“Millet Bahçesini 29 Ekim’de hep birlikte açacağız”


Yoğun Ankara temasları, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan’ın destekleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile Millet Bahçesi projesinin başladığını dile getiren Gültak, pandemiye rağmen özel izinlerle inşaatın hızla devam ettiğini, açılışı da 29 Ekim’de hep birlikte yapacaklarını vurguladı. Bu proje kapsamında yıllardır konuşulan ama bir türlü el atılamayan Müftü Deresinde de ıslah ve peyzaj çalışması yapılacağı bilgisini veren Gültak, bunun da Millet Bahçesi ile birlikte tamamlanacağını söyledi.

Çay Mahallesi Ataş yerleşkesinde TOKİ tarafından başlatılan ‘Yerinde Dönüşüm’ projesinin de hızla devam ettiğini kaydeden Gültak, ilk etapta 20 blok halinde 416 konut, ikinci etapla birlikte toplam 684 konut yapılacağını, yüklenici firmanın 450 günde bitirme sözü verdiğini ifade etti.

“Barış ve Bahçe Mahallesinde bu sefer vatandaşlarımızla anlaşacağımızı düşünüyoruz”

Şehrin merkezinde bulunan Bahçe ve Barış mahallelerinde başlatılacak kentsel dönüşüme ilişkin de bilgi veren Gültak, TOKİ’nin yapacağı proje çerçevesinde yaklaşık 3 ay vatandaşlarla görüştüklerini ancak tam bir anlaşma sağlayamadıkları için ikinci çalışmaya başladıklarını söyledi. Gültak, “Buradaki evlerin çoğu 70 metrekarenin altında. Biz 70 metrekare yapmak istemedik, 100 metrekare yaptık ve bundan kaynaklı sıkıntı yaşadık. Sonra ikinci bir projeye geçtik; 72 metrekareye kadar 176 konut, 70-100 metrekare arası 52 konut, 100 metrekare 72 konut, 24 adet dükkan, cami, kültür merkezi, kreş, kapalı pazar olarak planladık. Bunu yapınca vatandaştan alacağımız para azalacağı için bu sefer Bahçe ve Barış mahallelerindeki insanlarımızla kısa vadede anlaşacağımızı düşünüyoruz. Yakında bakanlık yetkilileri geliyor. Ödeneği, yeri, her şeyi hazır; sadece vatandaşla 1-2 aylık görüşmemiz var. Şehrin merkezinde güzel bir alan yapmış olacağız” diye konuştu.

Turgutreis Mahallesinin, 60-70 yıllık eski binalar nedeniyle ‘riskli alan’ ilan edildiğini anımsatan Gültak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanlarının, yaklaşık iki haftadır mahallede fizibilite çalışması yaptıklarını kaydetti. Bu çalışmaların ardından Turgutreis’e hızlı bir şekilde gireceklerini vurguladı.

“Eski belediye hizmet binası iş merkezi olacak”

Akdeniz Belediyesinin eski hizmet binasının yerine de yeni bir iş merkezi yapacakları bilgisini paylaşan Gültak, “Bu binanın yüzde 48’i bizimdi, gerisi TEDAŞ’a aitti. TEDAŞ’a ait olan hisseleri trampa yöntemiyle aldık; şu an bu binanın yüzde 100’ü artık Akdeniz Belediyesinin mülkü. Buraya altında dükkanlar, üstüne de imar planına göre şu an 21 kat çıkabiliyoruz, değişik projelerimiz var, altında 4-5 kat otoparkı bulunan bir iş merkezi olacak” ifadelerini kullandı.

Karaduvar Balıkçı Barınağı Kapasite Arttırma Projesi ile ilgili de bilgi veren Gültak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının Karaduvar Limanında çalışmalara başladığını belirterek, “Karaduvar Limanında mendirekler ile kapasite arttırılacak, iç derinlik sağlanarak Çamlıbel’de konuşlanan profesyonel gemilerin Karaduvar’a gelmesi sağlanacak. Barınağa yapacağımız ilave rıhtım ve iskelelerle tekne kapasitesini yaklaşık 320’ye çıkaracağız” şeklinde konuştu.

Gültak, Çamlıbel Balıkçı Barınağına da güzel bir marina yapma planları olduğunu dile getirdi.


“Yeni yılın içinde Mersin’in imar sorunlarının hepsini bitirmiş olacağız”

Kentin sorunlarının çözümü için devamlı Ankara’ya gittiğini ifade eden Gültak, bu anlamda Mersin’in imar sorununun çözümü için de çaba harcadığını söyledi. Gültak, “Mersin’in imar sorunu yıllardır çözülmüyor. Ankara ile iletişimler sayesinde biz eylül ayında kendi bölgemizin birinci etabının bir kısmını, Gazi Mustafa Kemal Bulvarının altını Büyükşehir Belediye Meclisine veriyoruz, sonra Büyükşehir Belediyesine gidecek. Üç ay içinde de bulvarın üstünü vereceğiz. Burada da Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve bürokratlarına teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da talimatı var, biliyorum; ona da teşekkür ediyoruz. İki başkan ve iki bürokratın uyumlu çalışması sonucunda Akdeniz’de ilk imar çıkacağından emin olabilirsiniz. İkinci etaba gelince; yıllardır olmaz denilen Mersin’in 1/5000’lik planının çıkması ve kentin imar sorunun çözülmesi yönündeki girişimlerimiz sonuç verdi. Mersin Büyükşehir Belediyesinin 2.Etap 1/5000’lik imarıyla ilgili onay yazısı kamu yararı doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum tarafından onaylandı. Sadece Tarım ve Orman Bakanlığının tarım görüşü kaldı. Pandemi sonrası 3 hafta önce bakanlıktan uzmanlar geldi, toplantı yaptık ve Akdeniz’deki kırmızı çizgilerimizi belirledik. Önümüzdeki ay içinde Tarım bakanımızla toplantı yapıp, bakanlığın onayını da alacağız. Ondan sonrası Büyükşehir ve alt belediyelerin işi. Sadece Akdeniz’i değil tüm ilçeleri ilgilendiriyor 2. Etap. 10 yıldır çözülmüyordu. İnşallah yeni yılın içinde bu imar sorunlarının hepsini bitirmiş olacağız. Tüm milletvekillerimize, bakanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Gültak, yaklaşık 1,5 yılda gerçekleştirdikleri diğer hizmetler hakkında da bilgi verdi. Ankara’dan; Mersin ve Akdeniz’e sadece 1 yıl içinde yaklaşık 300 milyon TL tutarında projelerin sağlandığını belirten Gültak, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere bakanlara, Lütfi Elvan ve milletvekillerine destekleri için teşekkür etti.

“Bu sene borçlanmayı düşünmüyorum”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Gültak, bu yıl yeniden borçlanma yetkisi alma planı olup olmadığı ve bakanlıklardan maddi desteğe yönelik soruya, “Bu sene borçlanmayı düşünmüyorum. Geçen sene borçlandık, önce aldığımız borcu ödeyelim. Borç yiğidin kamçısıdır ama borç artarsa yiğit ölür; altından kalkamaz, hele bir aldığımızı ödeyelim, bitirelim. Onları da hizmetlere yansıtalım. Aldığımız borcu borçla kapatmıyoruz, hizmet yapıyoruz. Seneye belki borçlanabiliriz” yanıtını verdi.


“Ankara’dan kaba tabirle keş para almıyoruz, proje üretiyoruz”

Ankara’dan, bakanlıklardan maddi destek alma konusunda ise Gültak, şunları söyledi:
“Bizim hiçbir zaman ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ne de başka bir yerden hibe para alma durumumuz yok. Proje yapıyoruz, devamlı proje üretiyoruz. Ürettiğimiz projelerin Ankara’da kavgasını veriyoruz. Proje karşılığı para alabiliyoruz. Örneğin, İller Bankasından bana geçen 3,5 milyon lira para geldi. Benim ödediğimiz çıplak maaş 4,2 milyon lira. Yani ‘İktidar partisi, gönderelim şuna bol yağlı tarafından’ diye bir şey yok. Dersimize iyi çalışıyoruz, insanlar güven sağlıyoruz. Böylece topladığımız vergiler artıyor. Geçen sene mayıs ayında 11 milyon lira vergi topladım. Bu sene pandemi var, herkes sıkıntıda ama biz iyi çalıştık ve kimseyi de üzmeden 13,5 milyon lira vergi topladık mayıs ayında. Bunun tek nedeni var, güven. Akdeniz halkının önünde saygıyla eğiliyorum; iyi ki bizi destekliyorlar. Bu paralarla biz bu araları kapatıyoruz, çünkü sadece 2 milyon lira vergi var SSK ile birlikte. Yani Ankara’dan kaba tabirle keş para almıyoruz, proje üretiyoruz.”

“216,5 milyon lira borcumuzu, her ay 2,5-3 milyon lira ödeyerek eriteceğiz”

Başkan Gültak’ın basın toplantısında dile getirmediği, ancak basın mensuplarına dağıtılan bültende yer alan belediyenin borç-alacak durumuna ilişkin soru da gündeme geldi. Buna göre, Akdeniz Belediyesinin 31 Mart 2019 itibariyle 211 milyon 535 bin 534 lira olan toplam borcu, 30 Haziran 2020 itibariyle 233 milyon 23 bin 562 liraya yükseldi. Kasa mevcudu ise 9 milyon 868 bin 431 lira. Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ Genel Müdürlüğünden 6 milyon 624 bin lira alacaklar da düşüldüğünde Akdeniz Belediyesinin reel borcu 216 milyon 531 bin 131 lira.

Gültak, bu borcu nasıl eriteceğine yönelik soru üzerine, “Aldığımızda da borç çok fazlaydı. Gelen parayla biz bırakın hizmet üretmeyi, maaşı zor ödüyoruz. Ama projelerle hizmet üretmeye çalışıyoruz. Biz her ay İller Bankasına 2-2,5 milyon lira borç ödüyoruz. Yani, İller Bankası bu miktarı kesiyor. Normalde bana 7,5-8 milyon lira para gelmesi gerekirken 3,5-4,5 milyon lira arası geliyor. Ben istesem de istemesem de her ay bu borç 2,5 milyon düşüyor. Ben sadece bir kere borçlandım, o da 10 milyon lira. Oradaki 5-6 milyon lira artışın bir nedeni de o. 10 milyon liranın yarısını da ödedim. Orada 5 milyon lira fazla borç gözüküyor ilk aldığım güne göre. Ama bu arada belediyeyi 5 milyon lira borçlandırmış gibi gözükmeme rağmen bu hizmetlerin çoğu geldi. Taziye evleri, parklar, sosyal hizmetler gibi çalışmaların bir kısmını da biz belediye bütçesinden yapıyoruz. Topladığımız vergilerle bu borç biter mi? Hayır. Bu, reel bir cevap olmaz. Ama her ay 2,5-3 milyon lira civarında borç ödeyerek, bu borcu zaman içinde eriteceğiz. Bu arada yapacağımız 2. Etap imar çalışmalarıyla belediyemize uygun yerler çıkartarak, ileride bunların satışlarını ve kiralarını da hayata geçirip borcu düşüreceğiz. Ayrıca Akdeniz Belediyesinin eski hizmet binası da çok değerli bir yer; oradan da borcun bir kısmını kapatmayı düşünüyoruz” dedi.

Okumaya Devam Et
Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Aktualite

GAZETECİ YAVUZ DONAT MÜJDEYİ VERDİ: “NİSAN AYINA YETİŞTİRMEK İÇİN 2000 KİŞİ 24 SAAT ÇALIŞIYOR”

Duayen gazeteci Yavuz Donat Sabah gazetesinde yayınlanan bugünkü yazısında Çukurova Havalimanı projesini ve getireceği avantajları yerinde görüp, yetkililerle ve çalışanlarla konuşup okurlarıyla paylaştı.

Published

on

İşte usta gazeteci Yavuz Donat’ın o yazısı:

Bölgeye hizmet verecek… Adana ile Mersin arasında… 350 bin nüfuslu Tarsus’un yanı başında… Dev yatırım.

Yatırımın büyüklüğünü nasıl anlatmalı? 8 milyon metrekarelik bir sahadan söz ediyoruz.

107 bin metrekare kapalı alan.

36 ayrı yapı… Terminal… İtfaiye… DHMİ binası… VIP… Nizamiye… Kule… Raylı sistem durağı… Teknik blok… Tren istasyonu… Jandarma binası… Polis merkezi… Hangi birini sayalım?

Şantiye içinde kaybolursunuz… Öylesine büyük ki… Kasaba gibi.

“Pilavdan dönenin…”

Adana’daydık… Çukurova Bölge Temsilcimiz Ersin Ramoğlu ile birlikte.

Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ile karşılaştık… Seçim bölgesine gidiyordu.

Çukurova Havaalanı inşaatını gezeceğimizi söyleyince… Yayman ile Ramoğlu, “Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın” dediler… Bizi yalnız bırakmadılar.

 

Mesai… 24 saat

Mühendis… İş güvenliği uzmanı… Teknisyen… İşçi… 2 bin kişi çalışıyor.

175 mühendisin 30’u kadın… Büşra Nur Demirtaş… Didem Pan… Yemliha Orhan… Büşra Taner… Ve diğerleri.

Proje Müdürü… İnşaat Mühendisi Ferhat Güney’e sorduk:

– Kurdele ne zaman kesilecek?

“Çok yakında” dedi.

Mühendisler… Uzmanlar… Aynı şeyi söylüyorlar… “Çok yakında” diyor, fakat kesin tarih vermiyorlar… “Mahcup olmaktan” çekiniyorlar.

Ferhat Güney, sonunda baklayı ağzından çıkardı:

“Nisan’a yetiştirmek için canımızı dişimize taktık, 24 saat çalışıyoruz.”

Yerli ve milli

Mühendislerin… Teknisyenlerin…

Herkesin ağzında aynı sözler:

“Yerli ve milli.” Uçağa yanaşan hareketli körükler…

“Tünel” diyoruz… 8 tane… Montajları yapılıyor… Yerli ve milli.

Havalimanının sinyalizasyon sistemi… Yerli ve milli.

Aydınlatma… Elbette.

Kule

Yüksekliği… 52 metre.

Kaplaması’ yapılınca… Palmiye gibi olacak.

Kulenin iç bahçesi bile düşünülmüş.

Zaten… Havaalanında… Terminal binasında…

O kadar çok iç bahçe var ki.

Pistlere gelince… Gaza bastık… Nasıl olsa boş… Trafik yok.

2 pist… Her biri, 3 bin 500 metre uzunluğunda… Bitmiş.

Yanınızda bir “yetkili” yoksa… İnşaat sahasında kaybolursunuz.

 

Uzaklıklar

Çukurova Havalimanı, denize yakın… Kuş uçuşu 12 kilometre.

Havaalanı-otoyol bağlantısı… Duble yol… 11 kilometre.

Tarsus çok yakın… 20 kilometre.

Adana… 30 kilometre.

Mersin… 40 kilometre.

Şakirpaşa

Adana… Şakirpaşa Havalimanı… Şehrin çok içinde kaldı.

Gerçi… Adanalı alışmıştı… Evden çık, uçağa git… Neredeyse yürüme mesafesi.

Ama… Çağın gerisinde kaldı… Otobüs terminali gibi… İhtiyacı karşılamıyor.

Adana’da çok kişi ile konuştuk… Çukurova Havalimanı ile birlikte bölgenin… Ekonominin canlanacağını düşünüyorlar.

 

Kozmik bilgi

Çukurova Bölge Havalimanı… Arazi büyüklüğü olarak… Türkiye’de üçüncü sırada.

Her türlü… Her büyüklükte uçağın iniş-kalkış yapabileceği bir havalimanı.

İstanbul’un ardından Ankara Esenboğa ile aynı kapasitede.

Ve bir sürpriz bilgi… Türkiye bizden öğrensin;

İHA ve SİHA için ayrı binalar yapılıyor.

 

Hızlı tren

Müjde… Bölgeye yeni bir yatırım geliyor… Adana ile Mersin arasında hızlı tren çalışacak.

Tren… Havaalanının içinden geçecek.

Havaalanı terminalinde tren duracak… Onun da inşaatı sürüyor.

 

Hedef büyük

Çukurova Bölge Havaalanı, Mersin limanı ile entegre.

Kargo taşımacılığı… Demiryolu ile bağlantılı.

Yani… Ortadoğu hava kargo taşımacılığının toplama istasyonu burası olacak.

 

Çukurova-Moskova hattı

Yılda kaç yolcu gelip, gidecek?

ldığımız yanıt… “12 milyon.” Dış hat uçuşları… Özellikle de kargo… İç hatlardan daha önemli.

Çukurova-Moskova… Narenciye… Sebze… “2 saat sonra Rusya’da.”

 

Kaplama

İnşaatta… Binalarda… Yer yer kaplama başlamış… Örneğin, VIP binası… Terminal binası.

Ve… Birkaç not daha:

 

Konteyner evler… O kadar çok ki… Bin 750 kişi konaklıyor.

Kapalı otopark… Bin 100 araç kapasiteli.

Otobüs, taksi, kiralık araç parkı… 2 katlı.

Havaalanı personeli… Onların da otoparkı var.

Terminali gezerken dikkatimizi çekti… Bankolar… Biniş kartı (Check-in) alacağınız banko sayısı… 52.

 

Gözümüz aydın

Veda zamanı…

Mühendislerle, işçilerle vedalaştık.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu aradık.

“Havaalanı… Çukurova’ya… Adana’ya, Mersin’e… Tarsus’a yakışmış” dedik.

Ardından da sorduk:

– Ne zaman?

– İnşallah, Nisan’da uçaklar inip kalkmaya başlar.

Çukurova… Çok bekledin… Geç oldu ama… En iyisi oldu… Gözümüz aydın.

 

Okumaya Devam Et

Aktualite

VALİ PEHLİVAN MAKASI ELİNE ALDI, KESTİĞİ LİMONLARI KÜFEYLE TAŞIDI

Türkiye’de 800 bin ton limon üretiminin yapıldığı Mersin’de depoluk limon cinsi tescilli ürün lamasın yoğun hasat dönemine start verildi. Limonun başkenti olarak bilinen Erdemli ilçesinde Vali Ali Hamza Pehlivan da eline makası alarak hasada katılıp küfe taşıyarak, yoğun hasat dönemini başlattı.

Published

on

Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretiminde ilk sıralarda yer alan Mersin’in Erdemli ilçesinde önemli bir geçim kaynağı olan limonda erkenci cins mayerden sonra depoluk olan ilçenin coğrafi tescilli ürünü lamasın da yoğun hasadı için start verildi. Ülkedeki limon üretiminin yüzde 55’inin, lamas cinsinde ise yüzde 65’inin yapıldığı Erdemli’de bu sene ortalama 800 bin ton ürün beklendiği belirtildi.

Hem iç piyasaya hem de ihracata giden lamas limonunun ülke ekonomisine de önemli miktarda döviz getirisi sağladığı ifade edilirken, bahçede 7-8 TL civarında alıcı bulması üreticisinin yüzünü güldürdü. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da yoğun hasat dönemi nedeniyle eline makası aldı, işçilerle hasat yaptı. Hasat sonrası işçilerle birlikte küfe de taşıyan Vali Pehlivan, üretim ile ilgili bilgi verdi.

VALİ PEHLİVAN: “ERDEMLİ LİMONUN BAŞKENTİ”

Limonun başkenti Erdemli’de hasatta olduklarını belirten Vali Ali Hamza Pehlivan, “Çiftçilerimizle birlikte lamas limonunun hasadını gerçekleştirdik. Mersin ilimiz narenciyenin başkenti, Erdemli ilçemiz de limonun başkenti. Özellikle de lamas limonu limon türleri içerisinde gerçekten kalitesiyle ön plana çıkan bir ürün. Bu ürün Erdemli ilçemizde ezelden beri yetişiyor. 2019 yılında coğrafi tescili de Erdemli ilçemiz adına alınmış durumda. Erdemli’de limon bir sektör haline gelmiş durumda. Burada çiftçilerimiz üreticilerimiz ve bu işi pazarlama anlamında aracılık eden firmalar ihracata kadar konu eden bu işle iştigal eden şirketler bir bütün halinde, Tarım ve Orman Bakanlığımızın sağlamış olduğu destekten de faydalanmak suretiyle sektörü bu seviyeye getirmiş durumdalar. Biz de süreci yakından takip ediyoruz. Ürünün yetişmesinden pazara ulaşmasına kadar bütün süreçleri takip ediyoruz” dedi.

“800 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR”

Rakamsal olarak dünya üzerinde üretilen narenciyenin 5 ila 5.5 milyon tonunun Türkiye’de yetiştiğine dikkat çeken Vali Pehlivan, “Ülkemizde yetişen narenciyenin yüzde 25’i de Mersin ilimizde yetişiyor. Bu bağlamda limon için ayrı bir parantez açmak gerekirse Türkiye genelinde yaklaşık 1.5 milyon ton limon yetişirken, bunun 800 bin tonun üstünde rekolte de yine ilimizde, yani bu da yüzde 55’ine tekabül ediyor. Lamas limonu için ifade edecek olursak, üretimin yüzde 65’i ilimizde ve Erdemli ilçemizde yetişiyor. Ziyadesiyle önemli hem çiftçilerimiz, üreticilerimiz için, ilimizin ekonomisi için, hem ülkemizin ekonomisi için çok önemli bir ürün, tabi emek gerektiren bir ürün” ifadelerini kullandı.

Okumaya Devam Et

Aktualite

MERSİN’DE YILBAŞI ÖNCESİ SAHTE ALKOL OPERASYONU

Mersin’de yılbaşı öncesi sahte alkole yönelik gerçekleştirilen operasyonda, 7 şahsa adli işlem yapıldı.

Published

on

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, yılbaşı öncesi sahte ve kaçak alkol satışlarının yapılabileceği yerlere yönelik çalışma yaptı. Yapılan çalışma üzerine 16 şüpheli, 18 adrese yönelik eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 80 şişe halinde toplam 69,5 litre sahte içki, 12 litre etil alkol, 6 boş içki şişesi, 25 cc anason maddesi ile 1 huni ele geçirdi.

Operasyonda 7 şahsa adli işlem yapıldı.

Okumaya Devam Et

Trendler