Connect with us

Aktualite

BU ÜNİVERSİTE MOBİLYALARINI KENDİSİ ÜRETİYOR

Mersin Üniversitesi (MEÜ), Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde açtığı atölyede üniversitenin tüm mobilya ihtiyacını karşılıyor. Fakültelerin masa, sıra, dolap gibi tüm mobilyalarının üretildiği atölye sayesinde yaklaşık yüzde 50 kar sağlayan MEÜ’nün yeni hedefi, dışarıya da mobilya üretmek.

Published

on

Mersin Üniversitesi (MEÜ), Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde açtığı atölyede üniversitenin tüm mobilya ihtiyacını karşılıyor. Fakültelerin masa, sıra, dolap gibi tüm mobilyalarının üretildiği atölye sayesinde yaklaşık yüzde 50 kar sağlayan MEÜ’nün yeni hedefi, dışarıya da mobilya üretmek.

MEÜ, eğitim-öğretim alanında elde ettiği başarıların yanı sıra son yıllarda hızlı bir üretim sürecine de girdi. Bünyesinde açtığı birçok atölyede kolonyadan dezenfektana, çikolatadan takıya kadar birçok alanda üretim yapan üniversitenin atılım yaptığı bir diğer üretim kolu ise mobilya.

Üniversitenin tüm mobilya ihtiyacının karşılandığı atölyede kaliteli malzemeyle ortaya çıkarılan ürünlerle hem tasarruf ediliyor hem de bütçeye katkı sağlanıyor. Bugüne kadar gerek üniversiteden gerekse dışarıdan gelen bireysel talepleri de karşılayan atölye, şu ana kadar yılda ortalama 20-30 bin TL parayı okula katkı olarak sağladı.

Öte yandan, atölyede üretilen her üründen üniversitenin bilimsel araştırma projeleri birimine yüzde 5, hazineye yüzde 1, meslek yüksek okuluna yüzde 20 katkı sağlanarak bir katma değer oluşturuluyor.

“Üniversitemiz için de ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz”

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan atölyede incelemelerde bulunarak, İHA muhabirine açıklama yaptı. Atölyeyi, Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Bölümü Mobilya ve Dekorasyon Programı çerçevesinde açtıklarını belirten Rektör Çamsarı,

“Biz sadece öğrenci yetiştirmek veya ar-ge değil, üretim konusunda da bir şeyler yapalım, hem bütçemize katkı alalım hem de öğrencilerimiz stajını burada yapabilsin diye bu atölyeyi açtık. Çok da güzel bir üretim sürecine girdik. Kendi üniversitemiz içinde ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Bizim gurur duyduğumuz merkezlerden biri burası” dedi.

“Bundan sonra dışarıya yöneleceğiz”

Başlangıçta ana amaçlarının, yeni yapılan alt okulların ve birimlerin mobilya ihtiyacını karşılamak olduğunu dile getiren Çamsarı, “Fakat çalışanlarımız ve hocalarımız bu konuda çok üretken oldu ve biz bütün fakültenin içini yaptık. Bundan da yüzde 50’lere varan bir kar sağladık. Bu para, devlet bütçesinde kaldı. Yeni yapılan binamız az olduğu için şimdi kapasitemizi farklı kullanacağız. Kısmet olursa bundan sonra dışarı konusunda da niyetlerimiz var. Bu konuda resmi kurumlarla görüşmeye başlıyoruz. Milli Eğitim olur, valilik olur, Sağlık Müdürlüğü olur, bir binanın tümünün içini döşeyebilecek kapasitemiz var. Bundan sonra da inşallah o yöne yöneleceğiz” diye konuştu.

“Bu yıl 565 adet ürün yaptık”

Atölyedeki üretimden sorumlu Mobilya ve Dekorasyon Programı Dr. Öğretim Üyesi Cevdet Saçlı da atölyede gerçekleştirdikleri üretimle ilgili bilgi verdi. Atölyede geçen yıllarda ve bu yıl çok ciddi çalışmalar yaptıklarını anlatan Saçlı,

“Eğitim Fakültesi yeni yapıldığında iç mobilyalarının hepsini biz yaptık. Bu yıl da 565 adet ürün yaptık. Bunun 250 tanesi çeşitli ölçülerde masa; memur maması, öğretim elemanı masası. Bunların yanında bilgisayar masası ve kütüphane dolabıyla birlikte. Bu ürünlerin hepsini dışarıda yaptırmış olsak çok fazla maliyeti olacaktı. Burada mobilyaları kendi üniversitemiz için yapıyoruz ama dışarıdan talep olduğunda rahatlıkla yapabiliriz. Talep edenlere fiyatlarımızı veriyoruz, uygun görürlerse istedikleri ürünü yapıyoruz. Satış fiyatlarımız piyasaya göre ciddi oranda düşük olduğu için seviniyoruz. Dışarıdan gelen talepleri de daha uygun fiyatlarla yaparız. Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşme yapmıştık ama araya pandemi süreci girdi” ifadelerini kullandı.


Mobilyaları, üniversitenin ihtiyaç olan çeşitli birimlerine atölyede demonte olarak üretip hazır hale getirdiklerini kaydeden Saçlı,

“Daha sonra ihtiyaç olan birimlere götürülüp montajı yapılarak personelin kullanımına sunuluyor. Kendi tasarımımız sıralarımız da var. Bunları da yeni binası yapıldığında Eğitim Fakültesi için imal ettiğimiz yaklaşık 20 adet dersliği için yaptık. Her derslikte yaklaşık 20 adet olmak üzere yaklaşık 400 adet amfi türü sıra ürettik. Yine üniversitemizin farklı birimlerinden talep geldiğinde sıra üretimi yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Okumaya Devam Et
Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Aktualite

MERSİN’İN TARİHİ VE TURİSTİK YERLERİNİ SANAL GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜYLE KEŞFEDİYORLAR

Mersin Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen ‘VR Mersin’ projesi sayesinde vatandaşlar kentin tarihi ve turistik yerlerini sanal gerçeklik gözlüğüyle keşfediyorlar.

Published

on

Bilgi İşlem Dairesi, hayata geçirdiği ‘Sanal Gerçeklik Yöntemi ile Bilişim Tabanlı Mersin Tanıtım Projesi’ni vatandaşların ayağına götürüyor. Özellikle hafta sonu yoğun olan alışveriş merkezlerine kurulan etkinlik alanı sayesinde vatandaşlar, Mersin’i sadece bir gözlükle daha yakından tanıma fırsatı buluyor. VR gözlükle deneyimlenen projede, Mersin’in bir ucundan diğer ucuna kadar tarihi ve turistik yerlerin yanı sıra doğal güzellikleri, sanal gerçeklik yöntemiyle gösteriliyor. Bu çerçevede Saya Park AVM’de organize edilen etkinlikte vatandaşlar, Mersin’in tarihi ve turistik mekanlarını gezerek, tanıma fırsatı buldu. Kimi vatandaşlar Mersin’de yaşamasına rağmen hiç görmediği yerleri sanal gözlük sayesinde keşfetti.


“VR MERSİN’LE KEŞFETTİLER”
Alışveriş yapmaya gelen vatandaşlardan Alper Duman, VR Mersin’i deneyiminin ardından, “Mersin’in tanıtımı adına gayet güzel çalışma olmuş” dedi.
Üniversite öğrencisi Serkan Görüşük de VR Mersin uygulaması için “İlk defa kullanan biri için farklı bir deneyim” ifadesini kullandı.
Görüntülerin oldukça gerçekçi hissettirdiğini söyleyen Anıl İzci ise çalışmayı efsane olarak nitelendirdi.
VR Mersin’i deneyimleyen vatandaşlardan Mehmet Bat da uygulama sayesinde görmediği birçok yeri görme imkanı bulduğunu belirterek, “Görmediğim çok yer vardı, gördüğüm yerler de vardı. Güzel bir uygulama, harika bir deneyim” diye konuştu.

Okumaya Devam Et

Aktualite

LAZER TABANLI YERLİ RADAR SİSTEMİNDEN KAÇIŞ YOK!

Mersin İl Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, lazer tabanlı Medar Mobil Hız Tespit Sistemi (MTS) ile 4 şeritli yolda onlarca aracı eş zamanlı olarak takip edilebiliyor.

Published

on

Mersin Trafik Jandarması ekipleri aşırı hız nedeniyle meydana gelebilecek trafik kazalarının azaltılması amacıyla daha hızlı ve sonuç odaklı çalışmalarını sürdürüyor. Lazer tabanlı Medar Mobil Hız Tespit Sistemi (MTS) ile 4 şeritli yolda onlarca araç eş zamanlı olarak takip edilebiliyor. Hız ihlali yapan tüm araçların cinsleri, hangi şeritte hız yaptıkları, hız yapılan yerin koordinatı belirlenebiliyor. Ayrıca araçların fotoğrafı çekilip video kaydı ile suç tespiti yapılıyor. Hız Tespit Sistemi araca monte edilmeden seyyar olarak da kullanılabiliyor.
Mersin İl Jandarma Komutanlığınca, yağmurlu, karlı ve sisli havalarda gece-gündüz kullanılabilen radar sayesinde hıza dayalı trafik kazalarında azalma olacağı, vatandaşların gideceği yere kazasız gidebilmelerini sağlayarak ‘Söz konusu insan ise trafikte 1 can kaybı bile fazladır’ mottosuyla hareket edildiği kaydedildi.

Okumaya Devam Et

Aktualite

MERSİNLİ SPORCULAR TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA DAMGA VURDU

Türkiye Badminton Federasyonu tarafından Çorum’da düzenlenen 9 ve 11 yaş altı ‘Badminton Türkiye Şampiyonası’nda Mersinli 6 sporcu 9 yaş altı Badminton Milli Takımına katılmaya hak kazandı.

Published

on

26-30 Haziran tarihlerinde 39 ilden 509 sporcunun katılımıyla Çorum’da düzenlenen şampiyonaya katılan 17 sporcudan 15’i derece yaparken, 9 yaş altı kategorisinde Eymen Bozkuş, İbrahim Efe Oral, Güneş Arslanoğlu, İklim Arslanoğlu, Lorin Kavak ve Zeynep Irmak Çakır Milli Takıma katılmaya hak kazandı. 11 yaş altı kategorisinde ise Defne Akgül, Kübra Songül, Ecrin Aka, Betül Terbiyeli, Havin Oral, Baran Ergün, Selim Enterili, Ulaş Özturk, Salih Berken Soysal ve Ulaş Özturk ilk 32’ye kalma başarısı gösterdi.
Şampiyona sonunda ilk 16’ya kalan sporcular 11-14 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan ‘U9 İstanbul Youth 2024 Uluslararası Badminton Turnuvası’na katılmaya hak kazandı.

Okumaya Devam Et

Trendler